Kwaliteit en certificering

Het bewijs van onze beloften

Jouw garantie voor een vruchtbare samenwerking: onze certificeringen op vele gebieden, zoals arbeid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid en kwaliteit. In 2010 behaalde Progenta als eerste van de branche een ISO-certificering. Daarin waren we de eerste organisatie die is gespecialiseerd in vloeronderhoud. 

Behaalde certificaten

Kwaliteit & duurzaamheid

ISO 9001

Progenta voldoet aan de ISO 9001 en dit is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Onze opdrachtgevers en prospects weten dat onze processen voldoen aan de internationale normen en weten dat wij veel waarde hechten aan continue verbetering.

ISO 14001

Deze ISO-certificering is de internationale norm met eisen voor een voor milieumanagementsysteem. Zo beheersen we milieurisico’s en kunnen ze voorkomen. De norm helpt ook onze milieudoelstellingen te realiseren.

Stichting Normering Arbeid

Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk en is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken. Het keurmerk is breed gedragen en staat voor ‘fatsoenlijk werkgeverschap’. Het beperkt het risico op boetes en naheffingen door identiteitsfraude, illegale tewerkstelling en boetes door inleners- en ketenaansprakelijkheid.

Woolsafe approved

De WoolSafe-certificering wordt al tientallen jaren over de hele wereld algemeen erkend als de standaard voor tapijtonderhoud. De WoolSafe organisatie promoot de beste reinigings- en onderhoudspraktijken voor alle tapijt- en vloerkleden, niet alleen wol. De producten die gecertificeerd zijn, worden beschouwd als de beste in de branche.

Green Seal

Een wereldwijd keurmerk dat bewijst dat wij voldoen aan de hoogste standaard van gezondheids- en duurzaamheidscriteria voor veiligere en duurzame producten en diensten.

Keurmerk Schoon

Het Keurmerk Schoon is opgericht door Schoonmakend Nederland, die de belangen behartigt van professionele schoonmaakbedrijven en glazenwasserijen in Nederland. Door ons hieraan te verbinden, tonen wij aan dat we op een betrouwbare manier zaken doen.

MVO

Het MVO Managementsysteemcertificaat is een objectief bewijsmiddel dat een organisatie een resultaatgericht managementsysteem heeft voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het wordt getoetst conform de ISO 26000 norm. De checklists zijn onderverdeeld in vier hoofdonderwerpen: Algemeen, People, Planet en Profit. Progenta voldoet aan deze vier onderwerpen.

BVP

Door deelname aan de Branchevereniging Projectinrichting zoeken wij de samenwerking in de keten op. Gezamenlijk met ketenpartners zoeken wij naar de mogelijkheden om de gehele keten duurzamer te maken door kennisdeling.

Cradle to Cradle Certified®

Onze tapijtonderhoudsproducten zijn Cradle to Cradle Certified®! Het gaat om de privatlabels Crystal Spot Remover, Crystal Dry Extra en de Crystal Quick Restore. Het certificaat is een erkende wereldwijde kwaliteitsaanduiding hoe bedrijven omgaan met grondstoffen, het productieproces en hergebruik van materialen. Naast de milieunormen wordt er ook gekeken naar de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf. Deze certificering sluit prachtig aan bij onze visie waarin we onze footprint willen minimaliseren.

Great Place to Work

Progenta is officieel gecertificeerd als een Great Place to Work. Dat houdt in dat wij ons sinds november 2022 tot de beste werkgevers van Nederland behoren. Het certificaat hebben we onder andere ontvangen op basis van onderzoek onder onze medewerkers. Het is een bekroning van onze missie waarbij we onze mensen op één zetten. 

Wij gebruiken duurzame producten en technieken die onze ecologische footprint en die van anderen minimaliseren. Wat we leren en ervaren delen we graag. Wat ons betreft gaan duurzaamheid en exclusiviteit niet samen.

Monique Zuure

DIRECTRICE

Secured By miniOrange