Opleiden, innoveren en testen

Wij delen onze kennis en ervaring met iedereen

Leer zelf vloeren te reinigen en onderhouden. Met de juiste middelen en methoden. Dankzij de opleidingen in ons partner programma.

Progenta Partner Programma

Spot Academy voor iedereen

Wat goed is, hou je niet voor jezelf. Als meester in ons vak delen we graag onze kennis en innovatieve methodes. Zo kun jij als organisatie of schoonmaakbedrijf na onze trainingen zelf vloeren herkennen, onderhouden en langer laten meegaan.

Kennis

Waarom delen wij onze kennis?

Als (internationaal) expert in vloeronderhoud weten wij hoe je vloeren onderhoudt en langer laat meegaan. Dat bewijzen we dagelijks op vele duizenden vierkante meters vloeren. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze missie. Wij geloven dat innovatieve ketensamenwerking daar sterk aan bijdraagt. Daarom delen we onze vakkennis en werken we samen met schoonmaakbedrijven, stoffeerders, facility- en vastgoedorganisaties en fabrikanten. Onze Spot Academy is ons kenniscentrum, opleidingscentrum en onze proeftuin. Hier ontwikkelen en testen we nieuwe innovaties, delen we specifieke productkennis en geven we trainingen.

Training en demonstraties

Hoe onderhoud je een vloer

In onze Spot Academy ben je welkom voor training en demonstraties. We laten je ervaren hoe je specifieke vlekken uit verschillende vloeren haalt, hoe je die vloeren onderhoudt en wat daarvoor de beste methodes zijn. Tijdens de training leer je meer over de methodes: encapsulation (Smart Care Trio) en de permanente coatings. Daarnaast krijg je handvatten om stofzuigers en schrobmachines optimaal in te zetten. Door de trainingen kan de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak eenvoudiger worden uitgevoerd. Ook de milieuvoordelen zijn aanzienlijk want er zijn minder mensen nodig voor het onderhoud, het gaat sneller en er zijn minder transportbewegingen. Immers wat je zelf kunt doen, hoef je geen specialisten voor in te huren. 

Experimenteren op verschillende vloeren

Zien is geloven! In onze Spot Academy liggen meer dan 50 verschillende soorten vloerbedekking, zoals linoleum, geweven vinyl, hout, natuursteen en tapijt. Ook zijn we steeds in het bezit van de nieuwste soorten vloeren. Zo kun je zelf ervaren dat wij voor iedere vloer, iedere vlek en iedere sector een passende oplossing bieden. Als partner krijg je volledige toegang tot onze expertise.

Vloerenpaspoort

alles over je vloer in 1 datasysteem

Een echte vloermeester gaat verder dan alleen reinigen en onderhouden. Zo verlengen we de levensduur van je vloer met excellent onderhoud op maat. Het bijbehorende plan leggen we vast in het vloerenpaspoort. Als onze partner leren we je daar graag alles over. 

Het Data Flooring Management systeem houdt per locatie de staat van de vloeren bij. In het systeem staat welke vloer waar ligt, de leeftijd van de vloer, wat de huidige staat is, wat het gewenste vloeronderhoud is. Alles voor het maximale inzicht en overzicht. Na de periodieke vloerreiniging is direct inzichtelijk welke behandelingen de vloer heeft gehad en wat de conditie van de vloer is.  Dit managementsysteem helpt daarnaast om heel transparant budgetvoorspellingen te doen en genereert footprint rapportages. Zelfs tot op het niveau van vergelijk van de gekozen vloeronderhoudsmethodiek. Weten waarom je niet meer voor polymeren moet kiezen maar een permanente coating, Het Data Flooring Systeem geeft direct antwoord op deze vragen. Met het vloerenpaspoort heb je maximale controle en weet je op elk moment hoe je vloer erbij ligt. En belangrijker, weet je niet alleen wat het onderhoud van een vloer kost maar vooral wat deze opbrengt voor ons milieu en de komende generaties.

Secured By miniOrange