Duurzame verhuizing ABN AMRO

Tapijt van kantoor Foppingadreef naar de coolsingel met een opmerkelijke CO₂-besparing

Trots zijn wij op de bijdrage die wij mochten leveren aan de succesvolle verhuizing van ABN AMRO naar Rotterdam in de afgelopen maanden. Gedurende dit project heeft ABN AMRO in alle aspecten een duidelijk streven naar duurzaamheid getoond, inclusief een onverwachte held: het tapijt!

Besparing van 30.000 kg CO₂-uitstoot

Progenta en Prolance Transformeren Samen NIEUWE VESTIGING ABN AMRO

Progenta en Prolance hebben de handen ineengeslagen en samen een bijzonder project opgezet. Hierbij kregen meer dan 3.000 m2 aan Desso tapijttegels een nieuw leven op de nieuwe locatie van ABN AMRO. Meestal wordt tapijt vervangen tijdens overgangsperiodes, maar wij pakten het deze keer anders aan. We ontdekten namelijk dat de tapijttegels nog lang niet versleten waren, maar dat ze alleen wat opfrissing nodig hadden. Door een zorgvuldige selectie, het reinigen en opnieuw installeren van de tapijttegels, hebben we een indrukwekkende CO₂-besparing bereikt van meer dan 30.000 kg aan CO₂-uitstoot.

Samenwerking Progenta en Prolance Projecten & Interieurs

Het reinigingsproces voerden wij moeiteloos uit met behulp van Progenta’s encapsulation-methode en onze geavanceerde mobiele Smart Care machines. Met deze innovatieve aanpak waren de tapijttegels direct weer klaar voor gebruik en bespaarden we ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid water. De producten die we gebruikten zijn Cradle to Cradle Certified® Silver, wat garandeert dat ze voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

Over de nieuwe ABN AMRO-vestiging

In de Rotterdamse vestiging van ABN AMRO wordt gewerkt aan de toenemende vraag aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame kantoorruimtes in Rotterdam. Het pand kreeg een volledige herontwikkeling. De combinatie van groene technologieën en slimme ontwerpen zorgt ervoor dat het gebouw niet alleen ecologisch verantwoord is, maar ook comfortabel voor de gebruikers. De diversiteit aan ruimtes binnen het gebouw biedt flexibiliteit en inspirerende werkplekken. Er wordt gebruikgemaakt van circulaire bouwtechnieken en het gebouw heeft hoge ESG-ratings en baanbrekende energiesystemen. Met onder andere een A++++ energielabel, BREEAM ‘Excellent’- en een WELL Platinumcertificaat wordt het pand op de Coolsingel het meest duurzaam van Rotterdam. 

Duurzaamheid ten top

Alles bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat de herontwikkeling van het nieuwe pand van de ABN AMRO een onwijs duurzaam en ecologisch verantwoord project is. Wil je meer ontdekken over onze duurzame projecten en hoe je kunt bijdragen aan een besparing van CO₂-uitstoot? Neem dan gerust contact op met onze specialisten.

Secured By miniOrange